Magyarok Szövetsége

Bakk Lászlóval beszélgetettünk a KerecsenTV-től

Magyar Táltos HonlapA Magyar Táltos Honlap Bakk Lászlóval beszélgetett, a KerecsenTV operatőrével.
 
Hejja László! Mi a még a SzövetségTV berkein belül ismerkedtünk meg, te is forgattál a 2010-es MOGy-on. Azóta már te sem a Magyarok Szövetsége központi televíziójánál bővíted a csapatlétszámot, hanem a KerecsenTV-nél dolgozol mint operatőr és vágó. Kérlek mutasd be nekünk ezt az új adót, hogy született és miért? 
 
Üdvözlök minden olvasót innen Debrecenből. 2010 decemberében alapítottuk meg a televíziót, és a névadásban sokat segített, hogy közeledett Karácsony – Kerecseny ünnepe. Az alapötlet az volt, hogy saját kapcsolatainkat kihasználva mutatjuk be azokat a dolgokat, eseményeket, amiket környezetünkben érdemes felvenni. Lelkes önkéntes munka zajlik nálunk, mindenki azt teszi, amihez ért. Sós József leginkább az elektronikus szereléshez ért, ezért ő készítette el a debreceni irodánkba a világítást, aminek segítségével közelítünk egy stúdió körüményeihez. Amint alkalom adódik rá, a hangkeverő potmétereit is ő szabályozza. Az MSZ Hajdú-Bihar megyei vezetője, Botos Csaba aktívan közreműködik a műsorszervezésben, sokáig nem fogyunk ki a bemutatható témából. Bájos riporternőnk, Kapás Mónika most végez média szakon. Továbbá ötleteikkel, tanácsaikkal, előadásaikkal még sokan mások segítik munkánkat.
 
De ha a Magyarok Szövetségének van már egy fő tv-je, akkor miért van szükség egy újra a szövetségen belül?
 
Webszerkesztőként is dolgozom többek közt, és mind fogyasztói, mind fejlesztői szempontból hibásnak tartottam a Szövetség TV internetes műsorközlési struktúráját. A néző nem tudja, hogy mikor mit lát, és nem nézheti azt, amit szeretne. Ezért felkínáltam a Szövetség TV-nek egy olyan weblaprendszert, ami most a Kerecsen TV-nél látható. Erre számomra érthetetlen okokból nem tartottak igényt, csak az archívumot kívánták ezzel rendszerezni. Eredeti célom nem ez volt, ezért Debrecenben összedugtuk néhányan a fejünket, és megállapítottuk, hogy kis híján minden a rendelkezésünkre áll, hogy önerőből létrehozzuk azt, amit a Szövetség TV-nél kívántam módosítani a nézőszám növelése érdekében. Eddig is készítettem felvételeket, amit ott leadtak, tehát megmaradtam az operatőr/vágó pozícióban, csak kamerát és számítógépet kellett modernizálnom a jobb minőség és a gyorsabb videófeldolgozás érdekében.
Szükségesnek tartottuk a TV indítását, mert a többi hasonló nemzeti internetes műsor tartalmi, és/vagy formai hiányosságokban szenved, kevés a jó minőségű munka. Talán a Barikád TV egyes műsorai példamutatóak, de sokszor náluk is kilóg az amatőrség lólába. Nálunk sem tökéletesek a körülmények, de mindent megteszünk, hogy ne kelljen szégyenkeznünk az általunk készített műsorok miatt.
 
Műsoraitok nagyon változatosak, szó esik a néphagyományról, a népi gyógymódokról, sőt, magyarságtörténeti témákat is feszegettek. Ebben a témakörben már nem csak körzeti eseményekre esik a hangsúly, hanem áttolódik összmagyarsági értékekre. 
 
Szerencsére sok értékes előadás zajlik Debrecenben, amit az MSZ, MSZ-közeli személyek szerveznek. Ezeket az előadásokat létfontosságú, hogy az interneten bármikor meg tudják tekinteni a kedves nézők, mert így sokkal eredményesebben eljut akár az ország, akár a világ többi magyarlakta szegletébe a mondanivaló. Egy előadóterem befogadóképessége véges, de a visszanézés elméletileg végtelen számú lehet. Ezért fontosnak tartjuk, hogy az előadások tartalmilag csonkítatlan formában szerepeljenek adásaink között, s nem próbáljuk meg 5 percre redukálni egy 2 órás, mondanivalójában lépcsőzetesen egymásra épülő előadás anyagát. Ez néha akár fárasztó is lehet a néző számára, hiszen a kereskedelmi és közszolgálati tévék arra szoktatják a nézőket, hogy maximum 5-7 percig tudjanak koncentrálni egy témára, aztán hirtelen témaváltás következik, és kell az idő a villódzó reklámokra.
 
Miből tartjátok fenn a KerecsenTV-t, miből fedezitek a futó költségeket?
 
Reklámok nálunk nincsenek, ezért bevételről sem beszélhetünk, ami azt jelenti, hogy a saját zsebünkbe kell nyúlni, ha költség merül fel. Ez szerencsére egy egyszeri nagyobb beruházást igényelt, amíg beszereztük a szükséges technikai berendezéseket, és megteremtettem a műsorközlés informatikai hátterét. Innentől évi pártízezer forintot kell előteremtenem csupán a tárhelyre és domainnévre, hogy a nézők kompromisszumok nélkül, HD minőségben tudják megtekinteni a műsorokat.
 
Helyileg kivel mondható sikeresnek az együttműködés?
 
Még meg sem volt az új kamera, amikor személyes ismeretség útján a Jobbik Magyarországért Mozgalom debreceni szervezete a rendelkezésünkre bocsátott egy HD kamerát, amivel elkezdhettem a munkát. Ez a kapcsolat azóta is fennáll.  Több civil szervezettel is tartjuk a kapcsolatot, akik értékes műsoranyaggal tudnak szolgálni.
 
Mi a célkitűzésetek a közeljövőre tekintve? 
 
Munkatársakat próbálunk keríteni, ami nem kis feladatot jelent, mert társadalmi munkáról beszélünk, az pedig nem túl csábító a szakemberek számára. Kontárokkal pedig nem érdemes dolgozni, mert csak hátráltatnak, ahelyett, hogy előremozdítanák az ügyet. Inkább kevesebb műsort közlök, de a saját munkámról legalább elmondhatom, hogy elfogadható minőségű. Egyedüli operatőr/vágóként ugyanis nem tud más helyettesíteni.
 
Köszönöm a beszélgetést és minden jót kívánok a további munkátokhoz!
 
Olvasóink is meglepetésben részesülnek, mert a KerecsenTV több előadása honlapunkon is elérhetővé válik, nem csak mozgókép formában, hanem hordozható hanglejátszóra felmásolható mp3 formátumban is. Az első a TudásTárban, a második a HangTárban érhető el egy-két héten belül.
 
 
Marosics Tamás

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0 / 1000 Karakter korlátozás
A szöveg legyen 5-1000 karakter között
szabályok és használati feltételek.
  • Nincsenek hozzászólások

TudásTár

A Magyar TudásTár a világhálón. Egy helyen, magyarhonban, magyar környezetben.

Tudatfeltáró és -bővítő előadások mozgókép formában magyarságunk múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről. A MAG, a tudás népe lelki tápláléka az, amit többek közt neves előadóinktól fogadhatunk: Szántai Lajos, Pap Gábor, Molnár V. József, Varga Tibor, Born Gergely, Grandpierre Attila, Paksi Zoltán és sokan mások. Minden előadás letölthető és böngészőben megnézhető.
Honlapunkon tárolt előadásainkkal elsősorban azon honfitársainkat szeretnénk elérni, akik bármily okból nem tudnak személyesen meglátogatni egy előadást. Gondolunk itt a Föld számos országába kikerült testvéreinkre, és a Kárpát-medence szórványban élő magyarjaira, akik a beolvadás, beolvasztás ellen küzdenek nap mint nap.

HangTár

 A Magyar Táltos Honlap elérhetővé teszi számos előadás hanganyagát hordozható hanglejátszóra felmásolható formában.Elérhető az előadók listája, vagy rendezvényenként: Kurultaj, Magyarok Országos Gyűlése, Szent Korona Konferencia, Magyar Sziget és sok más...

- Lejátszáshoz kattintson bal egérgombbal a "Letöltés/Lejátszás"-ra. Ha nem indulna el magától a hanganyag, azesetben a megnyíló ablakban kattintson a megnyitás sorra, és az alapértelmezett mp3 lejátszója máris elindul.
- Letöltéshez kattintson jobb egérgombbal a "Letöltés/Lejátszásra"-re és mentse el a számítógépe kívánt könyvtárába.

HírTár

 A HírTár ismeretterjesztő mozgóképeivel hiánypótló szolgáltatást szeretnénk nyújtani, lásd a rövid áttekintést:
- Kubínyi Tamás "Agora" című, megszüntetett műsora a DunaTV II-es csatornán 2007-ben. Ugyancsak Kubínyi Tamás betiltott "Közügyeink" című műsora
- A Magyarok Szövetsége által 2008-as Kurultaj és a 2009-13-as Magyarok Országos Gyűlése rendezvénysorozat előadásainak kép- és hangfelvétele szintén csak nálunk érhető el
- Őstitkaink sorozat összes része Grandpierre Attillával, míg meg nem szüntették
- A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Sziget DVD DivX avi formátumban és a Magyar Sziget rendezvény előadásai 2013-ig
- A Szent Korona Országáért Alapítvány szervezte Szent Korona Konferencia előadásainak mozgókép- és hangfelvételei
- A Székely Sziget rendezvény előadásainak mozgókép- és hangfelvételei

VersTár

 A VersTár számos verset és dalszöveget tartalmaz barátaink és testvéreink tollából.

Bárki küldhet be verseket a kapcsolat részlegben megadott elérhetőségen.

 

ZeneTár

 A ZeneTár magyar zenei felvételeket rejt az alábbi zenekaroktól.

A tartalom bővül, csak néha kicsit visszafogottan, mivel csak olyan dalokat tehetünk közzé, melyekre kimondottan engedélyt kaptunk a jogtulajdonostól. Várjuk a zenekarok jelentkezését, akik maguktól kérik és hozzájárulnak nemzeti zenéjük közzétételéhez.

 

Támogatás

 

Vagy átutalással:
OTP, DiBa

Hozzászólások

A 3.6.1-es kiadással egy sértetlenség vizsgáló motort épített be a fejlesztő csapat a hivatalos tele...
LittleSnitch v3.6.1 honosítással együtt letölthető.
Friss hír:
1. Threema-Audit lezárva. A fent említett Threema fejlesztői harmadik féllel, a svájci c...

Naplóbejegyzések

Jézus Krisztus Imaköre -2016.01.09.-
Jézus Krisztus Imaköre
Rate this blog entry:
Újévi üzenet
E.V.O.
Rate this blog entry:
Felrázlak benneteket, mert itt az ideje felébrednetek
E.V.O.
Rate this blog entry:

Jelenleg 45 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Hirdesse honlapunkat!
Hirdetés:
Álmos Király Televízió 1
Munkanapokon 19:00-21:00 óráig
Álmos Király Televízió 2
Archívum
Magyar Táltos Honlap. Egy az Isten. Ébredj Magyar!
A független és eredeti TudásTár
Minden jog fenntartva © 2007-2014
Magyar Táltos Honlap