Magyarok Szövetsége

A Magyarok Szövetsége átszervezéséről

Magyarok Szövetsége

A Magyarok Szövetsége Mozgalom jelenlegi elöljárói megköszönik Vukics Ferencnek és Benis Miklósnak az önszerveződés érdekében kifejtett munkájukat.

 
A Mozgalom hét tagú Ügyvivő Testülete és Stratégiai Csoportja az alábbi, a szervezetet érintő változásokat kívánja bevezetni, amely változásokat a Magyarok Szövetsége Egyesület tagsága is megszavazta a 2012 június 01-én megtartott közgyűlésén.
 
 
1. A Magyarok Szövetsége Mozgalom a Települési Megbízottak munkájának elismerése mellett, visszavonja a kinevezésüket, s arra kérjük a megbízottakat, hogy mindenki küldje vissza vagy az egyesület székhelyére. (6800 Hódmezővásárhely, Lázár u. 7.) Feladónál az „MSZ megbízott” kitétel is szerepeljen.
 
Megköszönve az eddigi munkájukat arra kérjük a Települési Megbízottakat, és minden eddigi választott elöljárónkat, hogy a mozgalom munkájában, az egyesület pártoló tagságának szervezésében,  a nemzet önszerveződésének segítésében továbbra is vegyenek részt!
 
2. A Magyarok Szövetsége szeretné a mozgalmat és az egyesületet közelebb hozni egymáshoz.
 
Ezért a mozgalom országos elöljáróiból, azaz Ügyvivő Tanácsából, illetve annak tagjai közül választódik ki a mindenkori MSZ Egyesület elnöke és alelnöke, s mind az Ügyvivők, mind a Stratégiai Csoport tagjai, valamint a megyei és tagozati elöljárók rendes tagjaivá válnak az MSZ Egyesületnek.
 
 
3. Az eddig legserényebbnek mutatkozó szövetségesek számára a Magyarok Szövetsége Egyesület bevezeti a pártoló tagságot.
 
Tudomásul kell vegyük, hogy bár a Magyarok Szövetségének születése jogán mindenki tagja, de vannak csak “megfigyelő” tagok, viszont vannak tevékeny, rendezvényeket szervező, településeiken cselekvően működő szövetségesek, akik részt vesznek a közéletben, támogatják a mozgalom önszerveződő tagjait, segítik az egyesület munkáját stb.  Ezen utóbbi tagjaink napi, heti szinten a Magyarok Szövetsége 21 pontja szerint tevékenykednek és élnek. A pártoló tagság így, a Magyarok Szövetségében kiemelkedően tevékenykedő tagoknak az egyesületi csatlakozását jelenti, míg a rendes tagság a választott tisztségviselők csoportja lesz. Az utóbbiak tagsági díja remélhetőleg biztosítja az egyesület működési költségét, a pártoló tagság azonban csak egy jelképes (200.- Ft/hó) tagdíjat jelent, amit félévente kell majd megfizetni.
 
A pártoló tagság feljogosítja a tagot a Magyarok Szövetsége Egyesület országos ügyeket érintő tanácskozásain részt venni, és ott tanácskozási joggal élni, és Magyarok Szövetsége névvel rendezvényeket szervezni.
 
A pártoló tagnak a működés könnyítése érdekében, évközben szavazati joga nincs ugyan, de az országos Ügyvivő Tanács választásán éppen a pártoló tagság ad jogosultságot a tanács tagjainak megválasztásában részt venni. Amennyiben egy pártoló tag bekerül a mozgalom elöljárói közé, úgy rendes taggá minősül és akkortól az Egyesület vezetésébe is jelölhető és választható. Ha viszont megszűnik a fent említett elöljárói kinevezése (lemond, vagy leváltják mint elöljáró), a rendes tagsági viszonya is megszűnik és pártoló tagként dolgozhat tovább.
 
Indoklás:
 
Sajnos az elmúlt években sokan visszaéltek a Magyarok Szövetsége nevével. Ezt a mozgalmat, a közös munkánk gyümölcsét ők, a saját anyagi érdekeik javítására felhasználták, a mozgalom nevét bemocskolták. Meg kell védenünk a Magyarok Szövetségének tisztességét és egységét. Ha azonban nincs rendes nyilvántartása a mozgalom tagjainak, akkor bármikor puccsot hajthat végre olyan személy, aki pedig nem is lenne jogosult a „munkája” eredménye után az elöljárók megválasztásában részt venni. Ezért kell többfokozatú szűrőt bevezetni a mozgalom és az egyesület további védelmére.
 
Így kialakul egy „mérhető” és elfogulatlan ellenőrzési lehetőség. Sajnálatos módon hetente kap az egyesületünk büntetéseket, pl. az Artisjus-tól a kötelező szerzői jogdíjak rendezetlensége, azaz a rendezvényeken elhangzott szerzői művek felelőtlen kezelése, vagy a rendezvények bejelentetlensége miatt.
 
Ha a rendezvényen nem várt esemény, baleset történik (West-Balkan), az egyesület vezetését vonják felelősségre, pedig nem is voltak jelen a rendezvény szervezésénél, lebonyolításánál.
 
4. A Magyarok Szövetsége nevével vásárt, rendezvényt szervezni, kizárólag a Magyarok Szövetsége Egyesület mindenkori elnökségének útmutatásával, írásos hozzájárulásával lehetséges. A hozzájárulás ingyenes, a szükséges nyomtatvány a honlapról letölthető.
 
Indoklás:
 
A 3. pontban kifejtett indokláson felül, csak így lehet egy egységes országos képet felállítani rólunk, a mozgalom életét a tagok számára is átlátható módon feltérképezni, hogy hol és mi történik a nevünkben. Így leszünk képesek a hírt magyarokszovetsege.hu oldalon közölni, ezzel a segítő hírverésbe központilag is belesegíteni.
 
Forrás: magyarokszovetsege.hu

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0 / 1000 Karakter korlátozás
A szöveg legyen 5-1000 karakter között
szabályok és használati feltételek.
  • Nincsenek hozzászólások

TudásTár

A Magyar TudásTár a világhálón. Egy helyen, magyarhonban, magyar környezetben.

Tudatfeltáró és -bővítő előadások mozgókép formában magyarságunk múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről. A MAG, a tudás népe lelki tápláléka az, amit többek közt neves előadóinktól fogadhatunk: Szántai Lajos, Pap Gábor, Molnár V. József, Varga Tibor, Born Gergely, Grandpierre Attila, Paksi Zoltán és sokan mások. Minden előadás letölthető és böngészőben megnézhető.
Honlapunkon tárolt előadásainkkal elsősorban azon honfitársainkat szeretnénk elérni, akik bármily okból nem tudnak személyesen meglátogatni egy előadást. Gondolunk itt a Föld számos országába kikerült testvéreinkre, és a Kárpát-medence szórványban élő magyarjaira, akik a beolvadás, beolvasztás ellen küzdenek nap mint nap.

HangTár

 A Magyar Táltos Honlap elérhetővé teszi számos előadás hanganyagát hordozható hanglejátszóra felmásolható formában.Elérhető az előadók listája, vagy rendezvényenként: Kurultaj, Magyarok Országos Gyűlése, Szent Korona Konferencia, Magyar Sziget és sok más...

- Lejátszáshoz kattintson bal egérgombbal a "Letöltés/Lejátszás"-ra. Ha nem indulna el magától a hanganyag, azesetben a megnyíló ablakban kattintson a megnyitás sorra, és az alapértelmezett mp3 lejátszója máris elindul.
- Letöltéshez kattintson jobb egérgombbal a "Letöltés/Lejátszásra"-re és mentse el a számítógépe kívánt könyvtárába.

HírTár

 A HírTár ismeretterjesztő mozgóképeivel hiánypótló szolgáltatást szeretnénk nyújtani, lásd a rövid áttekintést:
- Kubínyi Tamás "Agora" című, megszüntetett műsora a DunaTV II-es csatornán 2007-ben. Ugyancsak Kubínyi Tamás betiltott "Közügyeink" című műsora
- A Magyarok Szövetsége által 2008-as Kurultaj és a 2009-13-as Magyarok Országos Gyűlése rendezvénysorozat előadásainak kép- és hangfelvétele szintén csak nálunk érhető el
- Őstitkaink sorozat összes része Grandpierre Attillával, míg meg nem szüntették
- A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Sziget DVD DivX avi formátumban és a Magyar Sziget rendezvény előadásai 2013-ig
- A Szent Korona Országáért Alapítvány szervezte Szent Korona Konferencia előadásainak mozgókép- és hangfelvételei
- A Székely Sziget rendezvény előadásainak mozgókép- és hangfelvételei

VersTár

 A VersTár számos verset és dalszöveget tartalmaz barátaink és testvéreink tollából.

Bárki küldhet be verseket a kapcsolat részlegben megadott elérhetőségen.

 

ZeneTár

 A ZeneTár magyar zenei felvételeket rejt az alábbi zenekaroktól.

A tartalom bővül, csak néha kicsit visszafogottan, mivel csak olyan dalokat tehetünk közzé, melyekre kimondottan engedélyt kaptunk a jogtulajdonostól. Várjuk a zenekarok jelentkezését, akik maguktól kérik és hozzájárulnak nemzeti zenéjük közzétételéhez.

 

Támogatás

 

Vagy átutalással:
OTP, DiBa

Hozzászólások

A 3.6.1-es kiadással egy sértetlenség vizsgáló motort épített be a fejlesztő csapat a hivatalos tele...
LittleSnitch v3.6.1 honosítással együtt letölthető.
Friss hír:
1. Threema-Audit lezárva. A fent említett Threema fejlesztői harmadik féllel, a svájci c...

Naplóbejegyzések

Jézus Krisztus Imaköre -2016.01.09.-
Jézus Krisztus Imaköre
Rate this blog entry:
Újévi üzenet
E.V.O.
Rate this blog entry:
Felrázlak benneteket, mert itt az ideje felébrednetek
E.V.O.
Rate this blog entry:

Jelenleg 208 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Hirdesse honlapunkat!
Hirdetés:
Álmos Király Televízió 1
Munkanapokon 19:00-21:00 óráig
Álmos Király Televízió 2
Archívum
Magyar Táltos Honlap. Egy az Isten. Ébredj Magyar!
A független és eredeti TudásTár
Minden jog fenntartva © 2007-2014
Magyar Táltos Honlap