Székely Sziget

III. Székely Sziget beszámoló

Bár az idő és a vármegyések ellen indított nemzetközi médiakampány nem kényeztette el a látogatókat, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi szervezetei által harmadik alkalommal megrendezett Székely Sziget mégis példaértékű eredményekkel zárult.
III. Székely Sziget
 
„Vérünket a Székely Szigetért!”
 
Az erdélyi HVIM tagjai igen kevés támogatást kaptak a hagyománnyá váló székely nemzeti fesztivál megszervezésére, ezért a vármegyések végső megoldásként a Székely Szigetet megelőző héten önkéntes véradással folyamodtak támogatásért, hogy a kapott ételjegyek árából legalább megvendégelhessék a Kárpát-medence különböző pontjairól érkező magyar nemzettestvéreiket. A véradó akcióban a HVIM erdélyi szervezetei örömmel vettek részt.
 
A III. Székely Sziget június 23-án ingyenes, nulladik nappal kedvezett a látogatóknak, ezzel is hitet téve amellett, hogy a HVIM a szülőföldjért, magyar nemzetért önzetlenül dolgozó fiatalokból áll, akiket nem lehet sem felmorzsolni, sem megfélemlíteni, hiszen az apostoli Szent Koronára tett eskü, magyar nemzetünk öröksége sarkallja őket újabb nemes és hiánypótló nemzeti célok megvalósítására őket.
 
Történelmi lobogók és régi bajtársak találkoztak
 
Az első napon még kitartott a jó idő, a Kárpát-medence minden pontjáról érkező hazafiak és honleányok népes seregletének legnagyobb örömére. Sátorverés, több év nemzeti küzdelem tüzében edződött harcosok szoríthattak egymással újból kezet, ismét találkoztak a bajtársak, akik közé nem állhat többé rozsdaette gúnyhatár vagy a trianoni utódállamok karhatalma. 
 
A tábort már messziről jelezték a magasra kitűzött nemzeti lobogók, Árpád-sávos, székely és vármegyés zászlók. Más nemzeti táborokkal ellentétben a kézdivásárhelyi Fortyogó-fürdőn nem rontotta a képet sem bukaresti, sem EU-s megszállók gúnyzászlaja. A III. Székely Szigetre kirendelt rendőrök és titkosszolgálatok csapatai három nap és három éjjel tehát nemzeti lobogóink árnyékából figyelték árgus szemekkel az ezres tömeget, amelynek tagjai kocsival, vonattal, gyalog, vagy éppen a legendás Robur autóbusszal érkeztek a tömbben magyarok által lakott, Kárpátok láncaitól körülölelt Háromszékre, az apostoli Magyarország ezen szép, erdős bércekkel határolt, szilaj patakokkal ékesített keleti részébe.
 
Június 24-én, pénteken előadások és további koncertek tették színessé a programot. Már délelőtt elkezdődtek a népművészeti, irodalmi előadások. Rendhagyó történelmi és irodalmi előadásokon vehettünk részt. Szabó Ottó faszobrász bemutatóját és kiállítását a Székely Sziget teljes ideje alatt csodálhatta a közönség. Különösen szép faragásokat tekinthettünk meg, amelyek azért is külön értékelendőek, mivel egyre több hamisítvány jelenik meg sehonnai árulók nevei alatt még a nemzeti médiában is, ezért jó volt látni az eredeti székely famunka és a látszólag mutatós, de hamis tömegcikkek közötti éles kontrasztot. Salamon Ferenc tanár úr székely szólásokról, feledésbe merülő nyelvi értékeinkről tartott előadást. Választ kaphattunk hogyan juthatunk el A pusztulástól a magyar újjászületésig Vitéz Siklósi András tolmácsolásában. 
 
Erdélyben immár köztiszteletnek örvendő ifj. Tompó László irodalomtörténész, az Attila Király Népfőiskola tanára két érdekfeszítő előadással is kedveskedett a látogatóknak: június 24-én Nyírő József székely írófejedelem munkáit tárta fel, 25-én pedig a Székely Hadosztály erdélyi küzdelmeit elemezte. 
 
Nemzeti ellenállás és nemzetstratégia a Kárpát-medencében címmel vette kezdetét június 24-én, pénteken Toroczkai László, a HVIM alapítójának, elnökének, a Jobbik Csongrád megyei képviselőjének és Zagyva György Gyulának, a HVIM tiszteletbeli elnökének, a Jobbik országgyűlési képviselőjének előadása, helyzetképe a magyar nemzeti radikális aktuálpolitika jelenéről és jövőjéről. A látogatók bővebb betekintést nyerhettek az idén tízéves fennállását ünneplő összmagyar nemzeti radikális mozgalom frontharcaiba, a HVIM ötvennél is több nemzeti mintaintézményt létrehozó nemzetépítő munkájába, amelyet más szervezet is követendő példának tekint.
 
Nem maradt el a hagyományos HVIM-kerekasztalbeszélgetés sem, amelyen a nyolc tagúra bővült erdélyi és partiumi vármegyés vezetőség osztotta meg a látogatókkal tapasztalatait a nemzeti szervezetépítésről, erdélyi közéletről Szőcs Zoltán kézdivásárhelyi, Szőcs Csongor csíkszeredai, Lokodi Ferenc Attila nagyváradi, Pataki Zoltán kolozsvári, Szabó Nándor marosvásárhelyi, Balogh Brigitta Sarolta nagybányai, Szőcs Dénes erdővidéki és Pál Hunor sepsiszentgyörgyi vármegyés vezetők részvételével.
 
Az első nap előadásai, eredeti székely vacsorája után Seprődi József minősített bortermelő díjnyertes fehér és vörös Küküllő-menti borokat kínált kóstolásra és vásárra.
 
A szombaton beköszönő rossz idő nem szegte kedvét a harcban edződött látogatóknak. Már csak azért sem, mert az programok sorát Tyirityán Zsolt, a Betyársereg szóvivőjének Gerillaháború című előadása kezdte, amely még a zuhogó esőt is elcsendesítette. 
 
Ezt követte június 25-én, szombat déltől Szegedi Csanádnak, a Jobbik elnökhelyettesének, európai parlamenti képviselőjének Új magyar honfoglalás című érdekes előadása, amelynek igen nagy sikere volt. A látogatók nagy számú jelenléte tovább erősítette azt a tényt, hogy az erdélyi és partiumi magyarság nemzettestvéri szeretettel fogadja a Jobbik csonka-Magyarországon oly sokszor méltánytalanul támadott nemzetpolitikáját, amely az elmúlt húsz év ígéretei helyett valódi nemzeti alternatívára és életképes, önrendelkezést megkerülhetetlennek tartó szebb jövőn épül, amely a megmaradás mellett gyarapodást is tud biztosítani a Kárpát-medence és a külhonban élő összes magyar számára.
 
Erdélyi körútjának kézdivásárhelyi állomásán Szegedi Csanád Magyarország és Románia EU-s tagságának hátrányait, valamint Magyarország és az erdélyi magyarság előtt álló lehetőségeket elemezte. Az autonómia mellett az erdélyi magyarság sorskérdése ma ugyanaz, mint csonka-Magyarországé: lesz-e, marad-e elég magyar a Kárpát-medencében– hangsúlyozta Szegedi. Mint mondta, a megmaradás kulcsa ebben a tekintetben is a munkahelyteremtés, melynek legkézenfekvőbb forrása a mezőgazdaság és a feldolgozóipar. Ennek során a képviselő stratégiai fontosságúnak nevezte, hogy csonka hon magyarjai, valamint határon túli nemzettestvéreink gazdasági szövetséget kössenek egymással, ezáltal segítve a kölcsönös, és a demográfiai mutatókra is kedvezően ható munkahelyteremtést.
 
A politikus szólt emellett a székely önrendelkezés szükségességéről, valamint Magyarország külpolitikai kilátásairól, különös tekintettel a területi revízió esélyeire. Az előadás után Szegedi Csanád és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetői folytattak egyeztetést az erdélyi magyarság sorsát előmozdító jövőbeni együttműködésről, valamint a Székely Sziget megrendezéséről, melynek kapcsán a jelenlevők megállapodtak abban, hogy az elkövetkezendő években a Jobbik rendszeresen biztosít előadókat a népszerű székely fesztiválra.
 
A fesztivál látogatói élénk érdeklődéssel és kérdések özönével vették körül a Jobbik európai parlementi képviselőjét, tanúbizonyságot téve arról, hogy a fideszes kormány sok megoldatlan tabukérdést hagyott megválaszolatlanul a fülkeforradalom után.
 
Szegedi Csanád előadása után Sziva Balázs, a Kárpát-medencében méltán népszerű Romantikus Erőszak és Hungarica frontembere tartott előadást Futballháború címmel a nemzeti ellenállás újabb hídfőállásáról.
 
Az igazi örömhír a valós hír és az eredményes nemzetpolitika
 
Nagy érdeklődés kísérte a Nemzetstratégiai kerekasztalt, amelyen részt vettek a Kárpát-medence neves politikai szervezeteinek vezetői, képviselői: Dr. Gyüre Csaba, országyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke, Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei elnöke, Toroczkai László, a HVIM elnöke, alapítója, a Jobbik Csongrád megyei képviselője, Bardocz Csaba, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki elnöke és Lokodi Ferenc Attila, a HVIM nagyváradi elnöke. A nemzeti kerekasztal mellett megbeszélésre kerültek eddig tabutémaként kezelt nemzetstratégiai témák, mint a kárpát-medencei magyar nemzeti összefogás ügyében tett lépések, amelyért, mint kiderült minden meghívott szervezet példásan küzd, komoly eredményeket tudva maga mögött. 
 
A Jobbik nemzetstratégiáját minden megjelent elismeréssel illette, valamint beszámoltak, hogyan sikerült az erdélyi magyarság támogatásával elhárítani, áthidalni a román politikum, illetve az RMDSZ politikai pluralizmus ellehetetlenítését célzó kísérleteit. Az előadók megállapították, csak azt a politikai irányzatot lehet felülről „ledarálni”, amelyet felső hatalmi érdekből, mesterségesen építenek és nem áll mögötte komoly szakképviselet, összenmzeti támogatás. A valós nemzeti képviseletet szolgáló, alulról és nem kormányszintről épített nemzeti szervezetek bővülését, eredményes működését azonban eddig sem és ezután sem lehet megakadályozni, ahogyan a Jobbik egyre nagyobb rokonszenvnek örvendő kárpát-medencei nemzetpolitikáját vagy az erdélyi Magyar Polgári Párt munkáját sem. Különösen érvényes ez a példa a HVIM működésére, amely szervezet már tíz éve építi a nemzeti összefogást abban az embert próbáló ellenszélben, amelyet a trianoni utódállamok szolgálatai gerjesztenek. 
 
A sorozatos atrocitások ellenére a HVIM erdélyi szervezetei hétről hétre új tagokkal bővülnek, akik immár azt a generációt képviselik, akiket nem lehet a valóságot elferdítő, populista médiakampányokkal elszédíteni. A nemzetükért felelősséget vállaló erdélyi magyarokat nem lehet becsapni, a sorsukért felelős magyarok hadat üzennek a nemzetidegen hazugsággépezetnek, amely azt hirdeti, hogy az igazi hír kizárólag a sok esetben „jónak” beállított, manipulatív, idegenből ránk kényszerített hír, amely a nemzetünkön és történelmi egyházainkon élősködő paraziták filterein keresztül már eleve fertőzötten ömlik ránk (ha hagyjuk) és amellyel a liberális sajtó szedálja/biztatja semmittevésre, sorsunkba való beletörődésre a nemzeti feltámadásra vágyó magyarokat. Az erdélyi magyarok azonban a Székely Szigeten ismét jelét adták, hogy valódi örömhírre várnak, amely valós, tiszta forrásból fakad, eredményes és hatékony nemzet- és egyházpolitikára vágynak, amely hosszú távon biztosítja megmaradásunkat.
 
Ezen létfontoságú kérdések kapcsán került sor az ősszel esedékes, médiában sokat vitatott népszámlálás kérdése, amellyel kapcsoltban a Nemzetstratégiai kerekasztal résztvevői egybehangzóan állították, hogy a karhatalom és nemzetidegen médiák által állított megosztás csapdáit ki kell kerülni, arra biztatva minden erdélyit, hogy a népszámláláson vallja magát magyarnak, hiszen az Ismerős Arcok népszerű dalszövegét idézve: „Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk, mi egy vérből valók vagyunk!” Igaz ez akkor is, ha éppen csángónak, jásznak, székelynek teremtett az Isten, azonban apostoli Szent Koronánk alatt ugyanannak az egy és oszthatatlan magyar nemzetnek vagyunk államalkotó részei.
 
Koncertek és hagyományőrzés felső fokon
 
A kétnaposra tervezett, de három naposra bővült III. Székely Szigeten a Kárpát-haza legnevesebb zenekarai és énekesei léptek fel: Kalapács József, Ismerős Arcok, Varga B. Tamás, Hungarica, Romantikus Erőszak, Transylmania, Role, Farkasok, valamint új tehetségek, mint a WerWolf és a kolzsvári Balhé.
 
A fesztiválról természetesen nem maradhatott ki a hagyományőrzés köréből az íjászat, Baranta-bemutató, lovaglás, jurtaállítás, lovasíjászat, fasztergálás, filmek, magyar népmesék vetítése, felnőttek és gyerekek rovásírásoktatása, ajándéktárgyak gravírozása, karikásostor fonás, bőrdíszművek, kerámia- és drótékszerek készítése, bicskafaragás, sőt repülőgép-modellek bemutatója sem.
 
A III. Székely Sziget a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szellemiséghez méltó szakrális eseménnyel zárult. A szervezők és a látogatók történelmi zászlók kíséretében június 26-án, vasárnap Gelencére, Erdély egyik legszebb műemléktemplomába zarándokoltak el, ahol részt vettek a HVIM védőszentjeként tisztelt Szent László királyunk szobrának avatásán.
 
Lejárató intermezzo
 
A fesztiválon jelen voltak az erdélyi és csonkahoni sajtó képviselői is. A Magyar Nemzeti Ellenállás azonban nem mehet el szó nélkül a gyalázat mellett, amelyet nem a román médiából, hanem az erdélyi média egyik illusztris alakjának, Jacsó Katalin, Székely Hírmondó szerkesztőjének vitriolos soraiból fakadnak. Jacsó június 27-én kelt megrendelt cikkében a román sovinisztákat megszégyenítő hangnemben, ferdített információkkal ócsárolja a kizárólag önerőből, tiszta nemzeti összefogásból létrejött Székely Szigetet, a nemzeti fesztivál látogatóit. Tette valószínűleg azért, mert Erdély legnagyobb nemzeti radikális szervetének kárpát-medencei vezetői demagógiától és körítésektől mentesen rántották le június 25-i Nemzetstratégiai kerekasztalbeszélgetésen a leplet a Fidesz által támogatott „húszezer idiótát” kiáltó, bukaresti hórára táncoló Füzes Oszkár nagykövet alkalmatlanságáról, a fülkeforradalmat kiáltó kétharmados kormány álnemzeti külpolitikájáról, amellyel kizárólag az erdélyi magyarok szavazatait akarják kikényszeríteni, megvásárolni. 
 
Akinek a gerince pedig nem engedi, hogy a Fidesz láncoskutyáinak füttyszavára ugráljon, azok ellen beindul a „ledaráló” gépezet az épp szolgálatot teljesítő suttogó propaganda által, amelyet egyesek júdáspénzért le is közölnek. Hiába nő tehát össze, ami összetartozik, ha a magyar történelem vihara lemossa az álarcként szolgáló narancssárga demokrácia hintőporát és a kétharmados forradalmat fennen hirdető nemzeti öszefogás a mindennapokban híjával találtaik és darabokra szaggatik a lózungok és politikai kampánylufik hulladékgyűjtőjében.
 
Kíványcsian várjuk Jacsó Katalin jövő évi fellépéseit a román posztkommunista-liberális pártok (USL) a Székely Szigettel ellentétben valóban demagóg és ráadásul magyarokat nyársra húzó kampányában, amikor a legvadabb soviniszta indulatok is elszabadulhatnak. Akkor esetleg jól jönne a Székely Szigetet szervező hazafiak támogatása, akik nem egészen egy éve még a Kézdivásárhely körüli falvakat mentették az árvíz pusztításától éjt nappallá téve, homokzsákokkal védve a háromszéki falvakat. A székely-magyar hazafiak egyik jellemvonása azonban, hogy nem lehet őket becsapni és SOHA nem felejetenek!
 
Utóirat Sepsiszentgyörgyről
 
A szervezők természetesen a jövőben is tervezik a Székely Sziget hagyományának folytatását, annak ellenére-vagy éppen azért, mert a rendőri zaklatások a III. Székely Sziget után sem maradtak el. Szőcs Zoltán főszervezőt ugyanis a Sepsiszetgyörgyön állomásozó román rendőrség Jacsó Katalin lejárató cikkének megjelenésével egy időben, június 27-én különböző, plakátolással kapcsolatos ürügyek és kötekedések apropóján hívatta be. Bírságot szabtak ki ugyanis annak ürügyén, hogy egy sepsiszentgyörgyi üzlet kirakatában ki volt téve a Székely Sziget hirdetése. 
 
A Székely Szigettel egy időben, június 25-re tervezett sepsiszentgyörgyi magyarellenes összecsapásra uszító román soviniszták provokációja érdekes módon nem zavarta a székelyek adópénzéből élő román rendőrséget. A tapasztalt székely vármegyés vezető azonban felkészülten, ügyvéddel jelent meg a karhatalom képviselőinél és leckét adott nekik demokratikus jogokból, amely után a rendőrök igen csak megszeppenve, több felettesükkel történt telefonálgatás után tátott szájjal vették tudomásul, hogy Szőcs Zoltán a kihallgatás miatt benzintérítést is követel a Kézdivásárhelyről való átutazásért. A rendőrfőnök erre az asztalra csapta tányésapkáját, de nem volt mit tenni, a jogos követelést teljesíteniük kellett, kifizették az útiköltséget és önköltségen haza is szállították a Székely Sziget főszervezőjét. 
 
(HVIM-Hírszolgálat, Barikad.hu, Szent Korona Rádió nyomán Magyar Táltos Honlap)

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0 / 1000 Karakter korlátozás
A szöveg legyen 5-1000 karakter között
szabályok és használati feltételek.
  • Nincsenek hozzászólások

TudásTár

A Magyar TudásTár a világhálón. Egy helyen, magyarhonban, magyar környezetben.

Tudatfeltáró és -bővítő előadások mozgókép formában magyarságunk múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről. A MAG, a tudás népe lelki tápláléka az, amit többek közt neves előadóinktól fogadhatunk: Szántai Lajos, Pap Gábor, Molnár V. József, Varga Tibor, Born Gergely, Grandpierre Attila, Paksi Zoltán és sokan mások. Minden előadás letölthető és böngészőben megnézhető.
Honlapunkon tárolt előadásainkkal elsősorban azon honfitársainkat szeretnénk elérni, akik bármily okból nem tudnak személyesen meglátogatni egy előadást. Gondolunk itt a Föld számos országába kikerült testvéreinkre, és a Kárpát-medence szórványban élő magyarjaira, akik a beolvadás, beolvasztás ellen küzdenek nap mint nap.

HangTár

 A Magyar Táltos Honlap elérhetővé teszi számos előadás hanganyagát hordozható hanglejátszóra felmásolható formában.Elérhető az előadók listája, vagy rendezvényenként: Kurultaj, Magyarok Országos Gyűlése, Szent Korona Konferencia, Magyar Sziget és sok más...

- Lejátszáshoz kattintson bal egérgombbal a "Letöltés/Lejátszás"-ra. Ha nem indulna el magától a hanganyag, azesetben a megnyíló ablakban kattintson a megnyitás sorra, és az alapértelmezett mp3 lejátszója máris elindul.
- Letöltéshez kattintson jobb egérgombbal a "Letöltés/Lejátszásra"-re és mentse el a számítógépe kívánt könyvtárába.

HírTár

 A HírTár ismeretterjesztő mozgóképeivel hiánypótló szolgáltatást szeretnénk nyújtani, lásd a rövid áttekintést:
- Kubínyi Tamás "Agora" című, megszüntetett műsora a DunaTV II-es csatornán 2007-ben. Ugyancsak Kubínyi Tamás betiltott "Közügyeink" című műsora
- A Magyarok Szövetsége által 2008-as Kurultaj és a 2009-13-as Magyarok Országos Gyűlése rendezvénysorozat előadásainak kép- és hangfelvétele szintén csak nálunk érhető el
- Őstitkaink sorozat összes része Grandpierre Attillával, míg meg nem szüntették
- A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Sziget DVD DivX avi formátumban és a Magyar Sziget rendezvény előadásai 2013-ig
- A Szent Korona Országáért Alapítvány szervezte Szent Korona Konferencia előadásainak mozgókép- és hangfelvételei
- A Székely Sziget rendezvény előadásainak mozgókép- és hangfelvételei

VersTár

 A VersTár számos verset és dalszöveget tartalmaz barátaink és testvéreink tollából.

Bárki küldhet be verseket a kapcsolat részlegben megadott elérhetőségen.

 

ZeneTár

 A ZeneTár magyar zenei felvételeket rejt az alábbi zenekaroktól.

A tartalom bővül, csak néha kicsit visszafogottan, mivel csak olyan dalokat tehetünk közzé, melyekre kimondottan engedélyt kaptunk a jogtulajdonostól. Várjuk a zenekarok jelentkezését, akik maguktól kérik és hozzájárulnak nemzeti zenéjük közzétételéhez.

 

Támogatás

 

Vagy átutalással:
OTP, DiBa

Hozzászólások

A 3.6.1-es kiadással egy sértetlenség vizsgáló motort épített be a fejlesztő csapat a hivatalos tele...
LittleSnitch v3.6.1 honosítással együtt letölthető.
Friss hír:
1. Threema-Audit lezárva. A fent említett Threema fejlesztői harmadik féllel, a svájci c...

Naplóbejegyzések

Jézus Krisztus Imaköre -2016.01.09.-
Jézus Krisztus Imaköre
Rate this blog entry:
Újévi üzenet
E.V.O.
Rate this blog entry:
Felrázlak benneteket, mert itt az ideje felébrednetek
E.V.O.
Rate this blog entry:

Jelenleg 211 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Hirdesse honlapunkat!
Hirdetés:
Álmos Király Televízió 1
Munkanapokon 19:00-21:00 óráig
Álmos Király Televízió 2
Archívum
Magyar Táltos Honlap. Egy az Isten. Ébredj Magyar!
A független és eredeti TudásTár
Minden jog fenntartva © 2007-2014
Magyar Táltos Honlap