Székely Sziget

I. Székely Sziget 2009. július 25. - Bemutató

Székely Sziget
– „aki pedig erre nem jön el, a fejét veszítse” - a Székelység hadfelkelésre való összehívása

A Kárpát-medencét átfogó, magyar nemzeti összefogás és politikai függetlenség szellemében bont zászlót 2009 július 25-én a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom első önálló erdélyi rendezvénye: a Székely Sziget.A HVIM erdélyi és partiumi szervezetei által rendezett fesztiválra a Székelyudvarhely és Csíkszereda közötti főút mellett fekvő szentegyházi Termál táborban kerül sor.
A Székely Sziget a 2000-es Millenium évében indított és azóta kilencedik éve, egyre növekvő sikernek örvendő Magyar Sziget öntudatfejlesztő, nemzetépítő misszióját kívánja folytatni Székelyföldön és Erdély, illetve Partium többségben vagy szórványosan magyarok által lakott területein is.

A sziget a következő programokkal várja az érdeklődőket:

 • előadások
 • hagyományőrzés
 • kézműves foglalkozások
 • őseink által ránk hagyott fegyverekkel való megismerkedés
 • koncertek
 • gyereksarok
 • nemzeti túlélő verseny
 • borbemutató


  „Nyolcvannyolc éve szigetként él a székelység egy hatalmas, idegnyelvű tenger közepén.
  Mivel a magunk urai vagyunk, semmi állami támogatásra nem számíthatunk, és képesek vagyunk egy tiszta nemzeti rendezvényt szervezni, ahol nem szólnak bele a programba olyan emberek, kiknek a székely-magyar nemzet maradékának az elpusztítása a célja. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom növekvő erdélyi szervezeteinek igénye egy önálló erdélyi rendezvény, ezért egy olyan Székely Sziget szervezése a célunk, melyen reményeink szerint olyan barátságok, kapcsolatok alakulnak, erősödnek meg melyek hosszú távon a székely-magyar nemzet újraépítését segítik elő.

  Sziget vagyunk, dacolva a környezetünk világpusztító hullámaival, amely hullámok ma már nemcsak partjainkat mardossák, hanem beszivárogtak, betörtek házaink közé, földjeinkre, hegyeinkbe, belvizeinkbe, rothasztják hajdan dicső nemzetünk lelkét, szellemét. Köztünk is akadnak szép számmal, akik ezen az ingoványon akarnak egyensúlyozni. Erősödő nemzeti ifjaink nem egyensúlyozni akar, hanem megfogni a lapátot, vedret, és ha kevesen is, de százszoros erővel emelni gátakat, erősségeket, homokzsákot homokzsákra rakni, hogy a Székely Sziget örökké megmaradjon. Az év minden napján rakjuk a homokzsákokat. Az év néhány napján a hegyeket mozdítjuk meg. A júliusban életre hívandó első Székely Sziget erős szikla lesz a tengerben.”(Waum Péter)

  A Székely Szigetet az önszerveződés, kultúrahordozás és hagyományőrzés jogos igénye hívja életre, hiszen lassan már Erdély magyar örökén is ugyanúgy kell szembesülnünk a globalizáció ártalmaival, mint Európa egyes részein. Nekünk márpedig nem áll szándékunkban elvándorolni, hiszen Partium és Erdély az otthonunk, sem pedig a devalválódás és az egymást váltó pártpolitikai színjátékok kénye-kedve szerint ugrálni. Az importált szabadosság, a közöny és a céltalanság hatalmas károkat okoz a magyar ifjúság lelki és szellemi kibontakozásában. Ezért tartjuk fontosnak, hogy az egész Kárpát-hazát átölelő nemzeti szervezetként egyre több helyen építsünk ki olyan közösségi bázisokat, mint a Remény Házai vagy Mozgalmunk alapítója, Toroczkai László által létesített Magyar Sziget fesztivál hagyományának megfelelő rendezvények.”(Lokodi Ferenc Attila, a HVIM országos alelnöke)

  A Rendezvények menüpont alatt hamarosan részletesen is beszámolunk a programokról.
  Az első Székely Sziget készülőfélben lévő honlapja elérhető itt.

  Frissítés 2009. május:
  Értesítjük a látogatókat, érdeklődőket, hogy NEM a Termálfürdőn kerül megrendezésre a Székely Sziget. AZ ÚJ HELYSZÍN A ZETELAKI GÁTNÁL TALÁLHATÓ TÁBOR! Továbbá: képek kerültek fel a helyszínről. Megtalálható a Képtárban.


.

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0 / 1000 Karakter korlátozás
A szöveg legyen 5-1000 karakter között
szabályok és használati feltételek.
 • Nincsenek hozzászólások

TudásTár

A Magyar TudásTár a világhálón. Egy helyen, magyarhonban, magyar környezetben.

Tudatfeltáró és -bővítő előadások mozgókép formában magyarságunk múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről. A MAG, a tudás népe lelki tápláléka az, amit többek közt neves előadóinktól fogadhatunk: Szántai Lajos, Pap Gábor, Molnár V. József, Varga Tibor, Born Gergely, Grandpierre Attila, Paksi Zoltán és sokan mások. Minden előadás letölthető és böngészőben megnézhető.
Honlapunkon tárolt előadásainkkal elsősorban azon honfitársainkat szeretnénk elérni, akik bármily okból nem tudnak személyesen meglátogatni egy előadást. Gondolunk itt a Föld számos országába kikerült testvéreinkre, és a Kárpát-medence szórványban élő magyarjaira, akik a beolvadás, beolvasztás ellen küzdenek nap mint nap.

HangTár

 A Magyar Táltos Honlap elérhetővé teszi számos előadás hanganyagát hordozható hanglejátszóra felmásolható formában.Elérhető az előadók listája, vagy rendezvényenként: Kurultaj, Magyarok Országos Gyűlése, Szent Korona Konferencia, Magyar Sziget és sok más...

- Lejátszáshoz kattintson bal egérgombbal a "Letöltés/Lejátszás"-ra. Ha nem indulna el magától a hanganyag, azesetben a megnyíló ablakban kattintson a megnyitás sorra, és az alapértelmezett mp3 lejátszója máris elindul.
- Letöltéshez kattintson jobb egérgombbal a "Letöltés/Lejátszásra"-re és mentse el a számítógépe kívánt könyvtárába.

HírTár

 A HírTár ismeretterjesztő mozgóképeivel hiánypótló szolgáltatást szeretnénk nyújtani, lásd a rövid áttekintést:
- Kubínyi Tamás "Agora" című, megszüntetett műsora a DunaTV II-es csatornán 2007-ben. Ugyancsak Kubínyi Tamás betiltott "Közügyeink" című műsora
- A Magyarok Szövetsége által 2008-as Kurultaj és a 2009-13-as Magyarok Országos Gyűlése rendezvénysorozat előadásainak kép- és hangfelvétele szintén csak nálunk érhető el
- Őstitkaink sorozat összes része Grandpierre Attillával, míg meg nem szüntették
- A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Sziget DVD DivX avi formátumban és a Magyar Sziget rendezvény előadásai 2013-ig
- A Szent Korona Országáért Alapítvány szervezte Szent Korona Konferencia előadásainak mozgókép- és hangfelvételei
- A Székely Sziget rendezvény előadásainak mozgókép- és hangfelvételei

VersTár

 A VersTár számos verset és dalszöveget tartalmaz barátaink és testvéreink tollából.

Bárki küldhet be verseket a kapcsolat részlegben megadott elérhetőségen.

 

ZeneTár

 A ZeneTár magyar zenei felvételeket rejt az alábbi zenekaroktól.

A tartalom bővül, csak néha kicsit visszafogottan, mivel csak olyan dalokat tehetünk közzé, melyekre kimondottan engedélyt kaptunk a jogtulajdonostól. Várjuk a zenekarok jelentkezését, akik maguktól kérik és hozzájárulnak nemzeti zenéjük közzétételéhez.

 

Támogatás

 

Vagy átutalással:
OTP, DiBa

Hozzászólások

A 3.6.1-es kiadással egy sértetlenség vizsgáló motort épített be a fejlesztő csapat a hivatalos tele...
LittleSnitch v3.6.1 honosítással együtt letölthető.
Friss hír:
1. Threema-Audit lezárva. A fent említett Threema fejlesztői harmadik féllel, a svájci c...

Naplóbejegyzések

Jézus Krisztus Imaköre -2016.01.09.-
Jézus Krisztus Imaköre
Rate this blog entry:
Újévi üzenet
E.V.O.
Rate this blog entry:
Felrázlak benneteket, mert itt az ideje felébrednetek
E.V.O.
Rate this blog entry:

Jelenleg 280 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Hirdesse honlapunkat!
Hirdetés:
Álmos Király Televízió 1
Munkanapokon 19:00-21:00 óráig
Álmos Király Televízió 2
Archívum
Magyar Táltos Honlap. Egy az Isten. Ébredj Magyar!
A független és eredeti TudásTár
Minden jog fenntartva © 2007-2014
Magyar Táltos Honlap