Segítség a honlapon

Letöltési segítség letöltésvezérlővel

Letöltési "Hogyan"
Hogyan töltsünk le a Magyar Táltos HonLap TudásTár részlegéből?

A mozgóképek letöltése a lehető legegyszerübb. A "Letöltés"-re kattintva jobb egérgombbal "Mentés másként..." és a kívánt könyvtárba tallózva elmentjük a .divx állományt.

A letöltésnek viszont van egy kényelmesebb lehetősége is, mégpedig a letöltésvezérlő használata. A piacon számtalan ilyen van Windows, Linux, Macintosh rendszerekre, ingyenes és fizetős változatokban. Számunkra elegendő az alább bemutatott letöltő. Ennek a példáján dolgozik minden más program, úgyhogy fölösleges mindegyikre külön leírást készíteni.

Ismertető: A Free Download Manager az FTP, HTTP és HTTPS protokollon elérhető állományokat tölti le. A legmagasabb sávszélesség kihasználása érdekében a kapcsolat jellegéhez igazítja a beállításokat. A letöltendő állományt több szeletben szállítja a gépünkre, majd a folyamat végén egyesíti. Megszakadt letöltés esetén támogatja a folytatást, az adatátvitel forgalmát úgy szabályozhatjuk, hogy a böngészés is gyors legyen. Az Internet Explorer, az Opera és a Netscapepe böngészőkben érzékeli a kattintásokat, figyeli a vágólap tartalmát. A letöltött állományokat csoportokba szervezhetjük, minden egyes csoportba tartozó típusokat eltérő mappában tárolhatunk. A HTML-turkálóval akár a teljes honlap HTML-oldalait tölthetjük le. Az olyan helyekhez, melyekre hitelesítés után léphetünk be, a helykezelőben tárolhatjuk a felhasználónevet és a jelszót. Az ütemező használatával a legalkalmasabb időpontban csatlakozik a világhálóra, és akkor indítja az átvitelt.

Microsoft Windows operációs rendszereken:

Először is töltsük le INNEN vagy INNEN az ingyenes, magyar nyelvű Free Download Manager letöltésvezérlőt. Telepítsük fel és indítsuk el.
Főablak

 

Kattintsunk a "Beállítások" menüre, azon belül a "Letöltési beállítások" almenüre. A felbukkanó ablakban váltsunk a "Figyelés" fülre és pipáljuk ki a következőket:
Beállítások - Figyelés

Indítsuk el a böngészőnket, nyissuk meg a Magyar Táltos Honlap TudásTárát és hívjuk elő a kívánt előadó oldalát, itt Szántai Lajos művelődés-történészét. Jobb egérgombbal kattintsunk a letölteni kívánt előadás "Letöltés" részére és az alábbi képet kapjuk:
Előadás kijelölése

És az alábbi ablak bukkan fel előttünk:
Letöltés felvétele
Kiválasszuk, hogy hová mentsük el az előadást. A"Mentés másként" és a képen látható egér közötti mezőbe írjuk be az előadót és az előadás címét. Ezt azért, mert a tárhelyünkről máskülönben a fenti URL sorban látható számlánc nevet kapja, és ezt utólag -főleg, ha sok előadást töltünk le- időigényes lenne átírni.

S ahogy látjuk, már folyamatban van a letöltés:
Letöltés folyamatban

Ha az Internet Explorerben jobbgombbal a "Parancsikon másolása" sort választjuk, akkor automatikusan felveszi a letöltést az IDM.

.

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0 / 1000 Karakter korlátozás
A szöveg legyen 5-1000 karakter között
szabályok és használati feltételek.
  • Nincsenek hozzászólások

TudásTár

A Magyar TudásTár a világhálón. Egy helyen, magyarhonban, magyar környezetben.

Tudatfeltáró és -bővítő előadások mozgókép formában magyarságunk múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről. A MAG, a tudás népe lelki tápláléka az, amit többek közt neves előadóinktól fogadhatunk: Szántai Lajos, Pap Gábor, Molnár V. József, Varga Tibor, Born Gergely, Grandpierre Attila, Paksi Zoltán és sokan mások. Minden előadás letölthető és böngészőben megnézhető.
Honlapunkon tárolt előadásainkkal elsősorban azon honfitársainkat szeretnénk elérni, akik bármily okból nem tudnak személyesen meglátogatni egy előadást. Gondolunk itt a Föld számos országába kikerült testvéreinkre, és a Kárpát-medence szórványban élő magyarjaira, akik a beolvadás, beolvasztás ellen küzdenek nap mint nap.

HangTár

 A Magyar Táltos Honlap elérhetővé teszi számos előadás hanganyagát hordozható hanglejátszóra felmásolható formában.Elérhető az előadók listája, vagy rendezvényenként: Kurultaj, Magyarok Országos Gyűlése, Szent Korona Konferencia, Magyar Sziget és sok más...

- Lejátszáshoz kattintson bal egérgombbal a "Letöltés/Lejátszás"-ra. Ha nem indulna el magától a hanganyag, azesetben a megnyíló ablakban kattintson a megnyitás sorra, és az alapértelmezett mp3 lejátszója máris elindul.
- Letöltéshez kattintson jobb egérgombbal a "Letöltés/Lejátszásra"-re és mentse el a számítógépe kívánt könyvtárába.

HírTár

 A HírTár ismeretterjesztő mozgóképeivel hiánypótló szolgáltatást szeretnénk nyújtani, lásd a rövid áttekintést:
- Kubínyi Tamás "Agora" című, megszüntetett műsora a DunaTV II-es csatornán 2007-ben. Ugyancsak Kubínyi Tamás betiltott "Közügyeink" című műsora
- A Magyarok Szövetsége által 2008-as Kurultaj és a 2009-13-as Magyarok Országos Gyűlése rendezvénysorozat előadásainak kép- és hangfelvétele szintén csak nálunk érhető el
- Őstitkaink sorozat összes része Grandpierre Attillával, míg meg nem szüntették
- A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Sziget DVD DivX avi formátumban és a Magyar Sziget rendezvény előadásai 2013-ig
- A Szent Korona Országáért Alapítvány szervezte Szent Korona Konferencia előadásainak mozgókép- és hangfelvételei
- A Székely Sziget rendezvény előadásainak mozgókép- és hangfelvételei

VersTár

 A VersTár számos verset és dalszöveget tartalmaz barátaink és testvéreink tollából.

Bárki küldhet be verseket a kapcsolat részlegben megadott elérhetőségen.

 

ZeneTár

 A ZeneTár magyar zenei felvételeket rejt az alábbi zenekaroktól.

A tartalom bővül, csak néha kicsit visszafogottan, mivel csak olyan dalokat tehetünk közzé, melyekre kimondottan engedélyt kaptunk a jogtulajdonostól. Várjuk a zenekarok jelentkezését, akik maguktól kérik és hozzájárulnak nemzeti zenéjük közzétételéhez.

 

Támogatás

 

Vagy átutalással:
OTP, DiBa

Hozzászólások

A 3.6.1-es kiadással egy sértetlenség vizsgáló motort épített be a fejlesztő csapat a hivatalos tele...
LittleSnitch v3.6.1 honosítással együtt letölthető.
Friss hír:
1. Threema-Audit lezárva. A fent említett Threema fejlesztői harmadik féllel, a svájci c...

Naplóbejegyzések

Jézus Krisztus Imaköre -2016.01.09.-
Jézus Krisztus Imaköre
Rate this blog entry:
Újévi üzenet
E.V.O.
Rate this blog entry:
Felrázlak benneteket, mert itt az ideje felébrednetek
E.V.O.
Rate this blog entry:

Jelenleg 31 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Hirdesse honlapunkat!
Hirdetés:
Álmos Király Televízió 1
Munkanapokon 19:00-21:00 óráig
Álmos Király Televízió 2
Archívum
Magyar Táltos Honlap. Egy az Isten. Ébredj Magyar!
A független és eredeti TudásTár
Minden jog fenntartva © 2007-2014
Magyar Táltos Honlap