A lét keringése

Isteni Akadémia, Szellemi Iskola, 2. lecke, 2020. április 2-án

 

Így ma tovább vezethetlek benneteket, hogy tanuljátok jobban a megértést. Lássátok, értsétek és fogjátok fel: Minden körforgásban van, szakaszokból áll. Kicsírázik egy növény magja, abból hajtás lesz, majd növénnyé nő, virágzik és mielőtt elmúlik, utolsó lépésként gyümölcsöt hord, aztán magvakat. A ti bensőtökben is efféleképp megy végbe a fejlődés. Folyamatban zajlik le. Az ember oly sokszor türelmetlen és rosszul saccolja be magát. Úgy véli, ha valamit megértett, ha valami tudatosult benne, akkor az úgy is van. Megtévesztettje annak a képzeletnek, hogy ő az, amit tud és amit megértett. A bölcsesség csak azután válik bölcsességgé, ha tudása szerint cselekszik.

 

A tudással veszi kezdetét a fejlődési folyamat. Ha az ember meg van győződve egy bizonyos tanításról, elméletről vagy hittételről, és foglalkozik vele, akkor megvizsgálásra kerül, hogy ténylegesen úgy dönt-e, hogy aszerint is cselekszik. Legtöbbször kezdetben félszívűek a cselekedetek. A következő menetben mindaddig megismétlődnek ezek a cselekvések, míg át nem alakulnak tartássá, melyben az ember önműködően végzi, amit megértett vagy tud, s ekkor ez a ő fejlődésévé vált, és ez ő maga.

 

Ebben a fejlődési állapotban már nem várja el másoktól, hogy ők is meggyőződöttek legyenek az elméletéről vagy hittételéről. Már nem kell ráerőltetnie meggyőződését másokra vagy megtéríteni őket. Ő ezt kidolgozta magának és megérkezett a «Vagyok» állapotban. Ez egy olyan folyamat, mely sok-sok döntés és lépés által kerül kidolgozásra; a nap hozta leckék által.

 

Az emberek megfeledkeztek róla, hogy minden, amit a nap hoz számukra, az nekik rendeltetett, minden helyzet nekik lett előkészítve. Minden találkozás olyan, mint egy lekérdezés, úgymond helyzetmeghatározás. Mint a mesétekben, a tollbóbita történetében. A szellemi fejlődés különbségét az út állomásainak megítélése képezi. Gyakran azt hiszitek, hogy már elértetek a célhoz és aranyáldásra vártok. De pont mielőtt magvak keletkezhetnének, magasabb nehézségfokúak a feladatok, mivel meg kell vizsgálni a kidolgozandó tartás megállja-e a helyét. E helyt nagyon gyakran meghajlotok és elvesztitek hiteteket, kiléptek lábnyomotokból, mert azt hiszitek, mégsem teljesíthető a gyakorolt tartás, nem lehet helyt állni benne. De pont ezekben az ember számára nehéz és megterhelő helyzetekben a legfontosabb, hogy megőrizze a tartását. Ha ezen nehézségek ellenére sikerül neki megtartania a tartását, elengednie, megbocsájtania és nem felvennie a harcot, akkor folytatódik az út. Emlékezzetek: Krisztus, az én páros lényem földi útja, amit megjárt előttünk, a kereszthez vezette őt, és csak azután a feltámadáshoz!

 

A nehézségi fok és a feldolgozandó dolgok, az előkészített leckék megfelelnek annak, amit az ember jellemképként és feladatnak magában visel. Ehhez hozzá jönnek a lélekruhájában eltároltak, melyek feloszlásra várnak. Ebben az egyedi gyakorlómezőben gyakorolhat és tanulhat az ember nap mint nap, percről percre. Szabad akaratában ő maga dönt cselekvéséről, s a további menetről, ami nem végződik a halálával, hanem a lelke tovább folytatja a földi útja után is.

 

Aki ennek a tudatában van, az tisztábban tud határozni és kétszer is ránéz a nap hozta helyzetekre, főleg ha újra és újra ugyanazokkal a helyzetekkel szembesül.

 

Ébredj fel, ó ember, fogadd el a folyamatot, a fejlődés folyamatát és ne mocskold be magad nagyravágyással, hogy az akarsz lenni, aminek még érnie kell benned, és szerénységgel sem, hogy valamit nem tudsz elérni! Gondolj rá, a nap minden helyzete, minden találkozása és minden sorscsapás pontosan rád van szabva, hogy fejlődhess a lét keringésében. Lelked igent mondott rá földi leszületésed előtt, és részben meghatározta az útvonalat egy cél által, amit kitűzött maga elé. Az ember bár nem emlékszik erre, de ha csendes lesz és fülel magába, akkor érzi, ha letér az útjáról. Érzi, mit is szeretne valójában. De ennek a kivitelezéséhez bátorságra és akaraterőre van szükség. Különben gyakran nem fog merni, elszalaszt kényelmetlen döntéseket vagy helyzeteket, másra irányítja figyelmét, míg el nem felejti a végén mit akart. Független a külső élethelyzetétől nehézkessé válik és boldogtalanná.

 

Tehát: Fel, a lét könnyedségére fel! Fogadd el, dönts és menj tovább! Tedd meg a tapasztalataidat és értsd meg: Nincs „helytelen“ vagy „helyes“, csak az utad útvonala változik!

 

 

Isteni Akadémia – Szellemi Iskola

Én vagyok Krisztus párja. Feladatom végig kísérni titeket ezen az úton. Ez a Harmadik Idő hazavezetési tervének női része, mely ezennel elkezdődött.”