Az értelmét keresni…

Válasz 2020. április 18-án

Azokhoz, akik keresik az értelmét, azokhoz, akik felismerik, hogy leragadtak e világ zavarodottságában és eltévelyedésében, akik üresnek érzik magukat és új utak után keresnek, mivel felismerik, hogy az eddigi utuknak nincs értelme: Kezdjétek egy egyszerű kérdéssel kézbe venni létetek képződött gyapjúgomolyagát. Kezdjétek e kérdéssel: «Mit akarok?»

 

És ha őszintén álltok neki e kérdés megválaszolásához, akkor a nektek szánt helyzetekben és döntésekben meg fogjátok állapítani, hogy az első ábránd, ami fogva tart titeket, az, amiben saját magatokat ámítjátok! Ez tudatosuljon bennetek amellett, mely környezetben hasonultok leginkább és hol vagytok ill. cselekedtek gátoltan. Az őszinte szívvel megválaszolandó kérdés a következő: «Kinek a kegyében állok és szándékozom továbbra is? És miért?»

 

Ha ekképpen önmagatokat tükrözitek ezen kérdésekben, látni fogjátok a saját gomolyagotokat, mely rabul ejt titeket, nehézzé és nehezebbé teszi az életeteket. Az életben állni annyit jelent, hogy a szabad akarat egyik iskolájába lettetek vezetve. Arról van itt szó, megtanulni a kihatásokat, viselni a következményeket és megtapasztalni ill. kibővíteni a még meglévő határokat. Mind akkor, mikor leadjátok ezen szabad akaratotokat – ami hozzá tartozik az emberhez – egy rendszer vagy másik ember részére, az életerőellátás egy részét elzárjátok. És ez az alultáplált rész már nem lesz kellőképpen ellátva, el van torlaszolva az ellátás elől. Ez egyszer lelki egyensúlyhiányhoz vagy rossz érzethez vezet. Nem vagytok erőben, nem érzitek jól magatokat, szeszélyesek lesztek, levertek vagy erőszakosak. Ekkor gyakran a körülményeket hibáztatjátok, vagy a felebarátotokat. Rossz közérzetek következményeképp elterelitek figyelmeteket olyan dolgokkal, amiket az ellenteremtés felkínál nektek elterelésképp: Kenyér és játék, szórakozási mánia, erőfitogtatás és látszatvilág az, ami által rövid távon jobban érzitek magatokat. Ez odáig vezet, hogy ezek után már csak ebben az ábrándban tartózkodtok és egyre jobban belegabalyodtok. De szándékotok és cselekvésetek őszinte felülvizsgálatában rejlik a kulcs önmagatokhoz és feladatotokhoz, s végül az értelmének annak, miért is születtetek le. Ez a nyom nem az emberetek boldogságába vezet titeket, amit árulnak nektek értelemként az ellenteremtésben, hanem a lélek boldogságába vezet titeket, mely a lélektervének teljesítésében talál értelmet! Értsétek: A kezdet ti bennetek van, nálatok és veletek!

 

Fel, fel! Megéri feltenni magatoknak az egyszerű kérdést: «Mit akarok?». Gyakoroljátok és egyre jobban és hamarabb megtudjátok, mit akartok, és ennek következményeképp bátrabban cselekedtek e cél érdekében, mert a tapasztalat felmutatja, hogy megbízhattok önmagatokban! Fel az őszinteségre, az igazra, ami az igaz jelleműséghez vezet, ami az értelmetek!

 

Válasz

„Szavaim, melyeket e világba intézek, kimutatják hatásukat azokban, akik olvassák ezen üzeneteimet, azokban, akik érzik őket, és azokban, akik nem akarják elhinni, hogy ez az ÉN Szavam és adatásra hivatott. Nem az a szándéka, hogy megfeleljen az emberi gondolkodásotoknak és érzéseteknek, hanem sokkal inkább az, hogy a bensőtökbe vezessen titeket és megkapjátok ehhez a segítségem és kegyelmem.“