Félelem

Mitől rettegsz, nővér, fivér? Mitől rettegsz valójában?

 

Ránéztek sajtóitok címlapjára és sokatokat rossz érzés fog el. Mit fog hozni az új hét? Háborút? Szűkösséget? Kínt?

 

Nézd: „Háború, szűkösség és kín otthon van a világotokban, ha világotok értelmezése nem csupán a legszűkebb környezetetekre, népetekre és országotokra korlátozódik. Szűkösség, kín és háború oly sok ember állandó kísérője e Földön.“

 

De eddig mennyire zavart mindez benneteket? Elég messzire volt – földrajzilag nézve? Nem volt látókörötökben ez a történés?

 

Most viszont sokatok aggódik! Az emberek miatt aggódtok? Vagy a saját világotok miatt aggódtok, tulajdonotok miatt, amit kár érhetne a harci események miatt?

 

Nagy az aggodalom és mégis, mennyi mindenen változtat? Azt hiszitek, változtat a helyzeten valamit is az aggodalmatok? Azt hiszitek, változtat a helyzeten valamit a vétkes megvádolása? Valóban hiszitek, hogy változik a világ történése aggodalmatok és megvádolásotok által?

 

Így felteszek ma nektek néhány kérdést és meg is válaszolhatjátok őket magatoknak.

 

Mennyivel járulsz hozzá a békéhez családodban, baráti körödben, környezetedben?

 

Mennyi gondoskodásban részesíted embertársaidat?

 

Mennyi béke van te benned?

 

Mennyi boldogságot hordasz a szívedben? Boldogságot afelől, hogy Isten gyermeke vagy; leánya, fia?

 

Ezen boldogságból mennyit osztasz meg fivéreiddel és nővéreiddel? Mennyi igazi boldogságot?

 

Tudsz-e szeretetben szembesülni az emberekkel? Azokkal is, akik nem jó szándékúak veled szemben. Azokkal is, akik megvádolnak és elítélnek téged? Azokkal is, akik ellenségesek veled?

 

Csak magadat kérdezd! Ne kérdezz afelől, mit csinálnak mások! Ne kérdezz afelől, mit csinálnak a Föld nagyjai! Magadat kérdezd, mit teszel te, hogy béke uralkodjon?

 

Látjuk a sötét felhőket a Föld felett, de a fényt is látjuk e felhők mögött. Látjuk az Isten erejét, ahogyan átvilágítja a felhőket, és ahogy tűnik a sötétség az ÖRÖK SZERETET által. Mi a szellem szemével látjuk a fejleményeket. Milyen szemmel látsz te, fivér, nővér?

 

Mitől rettegsz, nővér, fivér? A sötétségtől önmagadban? A magányosságtól, az elhagyatottságtól önmagadban? Ne rettegj, hát nem megmondta az ÚR: „Akárhol is vagy, ÉN melletted vagyok! Nézz Én reám és a félelem nem győzedelmeskedik feletted!“ Elihám

 

Dicsőítve legyen az ÖRÖKKÉVALÓ, a MENNYEK URALKODÓJA, a mi ÖRÖK ISTENÜNK és irgalmas ATYÁNK, aki ANYAKÉNT gondoskodik rólunk. Dicsőítve legye Ő! Ámen, Ámen, Ámen.

 

2022.02.14.