Az élet mindig nyitva tart előtted egy második esélyt

Ne csüggedj, ha valami nem sikerül az életben. Ne csüggedj, hanem nézz Én reám és keresd a kapcsolatot Velem. Ez megkönnyebbülést hoz.

Feltűnt-e valaha, mennyire közel van egymáshoz a szerencse és a szerencsétlenség? Ma még ujjongó boldogság, holnap meg már halálos elkeseredettség. Ezen helyzetek nem kívülről érnek tégedet, hanem azok a benned lévő mennyek és poklok megnyilvánulásai.

 

Néha ingatagnak érzed magad, menny és pokol között. Ekkor közel van egymáshoz öröm és bánat. De hogyan ismerheted fel a legnagyobb válságban is a jót, hogy aztán rálelj arra az aprócska kis szerencsére még a szerencsétlenségben is? Hát ez nem esik neked könnyen.

De itt csak egy megoldás van: nem szabad visszasírnod a múltat, hogy aztán tekintettel se méltasd az új utat.

Nyitottnak kell lenned, ha az élet egy második esélyt nyújt számodra. Még a legnagyobb katasztrófából is keletkezhet valami új. Ez sokszor kemény munkát és erős akaratot igényel.

 

Egy példa: ha a lehető legrosszabb kiindulási körülményekből kell kiharcolnod az utadat a világba, pl. szegénységből vagy egy szeretetet nélkülöző szülői házból.

Vagy pedig elveszíted a munkahelyedet és egy világ dől össze benned, de azután egy új lehetőség nyílik meg előtted, ami szerencsefogásnak bizonyul.

Vagy elveszítesz egy szeretett embert, apát, anyát gyermeket, aki támaszt és értelmet adott az életednek. De pont ezen érzéskavalkád közepett leszel várandós.

Vagy ha úgy döntesz, az elhalt társ gyászolása után adsz egy új esélyt egy új szerelemnek.

 

Mindezek kihívások, ahol mindenek előtt bátorságra és bizalomra van szükséged.

Az élet állandóan tartogat számodra egy esélyt. Ez az Én kezem, amit feléd nyújtok. Ez az Én halk hangom benned, mely hív téged: Gyere, megajándékozlak egy új jövőképpel. Csak meg kell ragadnod az esélyt, elébe kell állnod az új helyzetnek.

 

A múlt megpróbál visszatartani, sokszor az utadban áll. Döntened kell. Ha megragadtad a lehetőséget, akkor fény kel benned, és új életbe kezdesz.

Egy életbe, hogy új ember legyen belőled.

Egy életbe, hogy új fényragyogásban lásd meg a napot, a holdat és a csillagokat, úgymint a fákat, a virágokat és az állatokat is.

Egy életbe, hogy teljes szívvel megnyílj az embereknek, hogy közeledj azon emberekhez, akiknek segítségre van szükségük, hogy támogasd őket és ott legyél, ha kellesz nekik.

 

Jelen időtök a döntéshozatal ideje.

Sötét felhők vesznek körül titeket. Ez a korszakváltás zűrzavara. Állandóan csak egy témával szembesítenek titeket, minden egyes nap, félelem és aggodalom kelt el titeket, ha a jövőre gondoltok. Így hát sokan belekapaszkodnak a mentő szalmaszálba (az oltásba), ami belülről tekintve üres és nem ismerik fel, honnan származik ez a segítség. A világra néznek, tervezik a szabadságukat, szórakozásukat és engedik, hogy megtévessze őket a könnyű élet. Újra helyre szeretnék állítani ami elmúlt és nem látják meg az előttük feltűnő, feltáruló lehetőséget.

 

Te viszont megragadod a lehetőséget, és elébe állsz az új helyzetnek. Te elismered a gyengéidet, kimerült vagy az egész életharctól és eljössz Hozzám. Igen, Én pedig a teljes irgalmammal és együttérzésemmel fogadlak téged. Megértelek és tudom, mennyire nehéz az utad.

Ne nézz hátra és ne hasonlítgasd magad másokhoz, akik útja könnyebbnek tűnik neked. Az ő útjuk másmilyen és elláttam őket a nekik megfelelő erőkkel. A te utadhoz törékenységet ajándékoztam, és ezzel megadtam szellemednek a lehetőséget, hogy kipihenhesse magát a jelenlétemben és hogy kibontakozhasson.

Fogadd el ezt az ajándékot, hisz egy értékes drágakő, mely fényesen világít. Ne tagadd le a törékenységedet, fogadd el, mert majd gazdagon megáldalak téged.

Élvezd az életet, ahogyan azzal megajándékoztalak téged. Vonulj a csendbe és lazulj el annak a tudatában, hogy Én a te Istened és Teremtőd vagyok. Ismerd fel önmagadban, mely képességekkel láttalak el téged, mégpedig azzal, hogy felismerhetsz Engem és kapcsolódhatsz Hozzám. Erre nem mindenki képes. És az állítólagos erősek oly nagyon távol állnak a te utadtól és még több utat kel megtenniük. Ezért is kaptak több erőt.

 

Gyengédségedben és törékenységedben beléd ágyaztam az Irántam keltett vágyat. Ez egy mély titok, amit nem kell mindenképpen megértened, de annál inkább élvezheted.

Viseld a napot gyermeki örömmel és örvendj az áldásomnak. Ezzel kimutatod a környezetednek a Belém vetett bizalmadat.

Ne engedd, hogy harag zavarja meg a Velem tartó közösségedet, hanem ismerd fel ebben az áldásomat, ami javadra válik. Ez igazolja a bizalmadat Én irántam.

Meséld el Nekem inkább, mi az ami nyomaszt és könnyíts a lelkeden. Tanuld meg e módon kiépíteni a Velem tartott kapcsolatodat.

 

Pont most, a korszakváltás örvényei közepett szükséges, hogy Én legyek az iránytűd, hogy keress Engem. És ha már minden csak a világ problémái körül forog, ami erősen elvonja a figyelmedet Rólam, úgy egyszerűen csak mond ki a nevemet: „Jézus“. Ezzel magadhoz vonzol Engem és békére lelsz magadban. Ezzel is tudd meg, hogy nálad vagyok.

Fogadd el a napot, ahogyan eljön. Ismerd fel, hogy éretted csináltam a napot. Bízz Bennem és tudd, hogy semmi sem választhat el téged az Én jelenlétemtől. Szüntelen nálad vagyok. Ámen